Datum

17 dec 2023
Verlopen

Tijd

15:00 - 17:00

Concert Mooiweer

Mooiweer, een akoestische formatie die Nederlandstalige luisterliedjes uit eigen keuken ten gehore brengt. De bijzondere, toegankelijke teksten worden geraffineerd gedragen door de gemakkelijk in het gehoor liggende muziek.

Hoor de gitaren, de mandoline, de piano, de mondharmonica, de contrabas en de drums, laat de meerstemmige melodieën je oren binnenglijden. Luister naar sfeervolle nummers, een countrysmartlap met slideguitar of dobro, een uptempo popsong voorzien van Beatlesque koortjes of een verstild miniatuurtje in de traditie van de betere Nederlandse kleinkunst. Prettige muziek, herkenbare teksten.

De beschouwende lyrics hebben vaak een melancholieke ondertoon en gaan over het menselijk onvermogen, op het gebied van de liefde, het najagen van geluk, het benutten van kansen. Maar daarnaast getuigt een groot deel van het repertoire van een verfijnde zelfspot, een mensvriendelijke kijk op het leven, en een groot gevoel voor taal. Mooiweer bestrijkt het brede gebied tussen melancholie en spitsvondige vrolijkheid.​

Jan Mellema: basgitaar, contrabas en zang
Rob Neeleman: elektrische/akoestische gitaar en zang
Janjaap de Vries: zang, gitaar, piano en mandoline

Wim Katerberg: drum, percussie en zang
Frank Schaafsma: teksten
Op 17 december treden zij wederom op in de synagoge. Zij deden dit al eerder in 2018 en dat was uitverkocht. Dus als je erbij wilt zijn, wees snel. Je kunt je aanmelden en kaarten reserveren bij Janjaap: mooiweerdeband@gmail.com. De entree is op basis van vrije gift. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *